Charakteristika:
Je to trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok. Výrobok má tyčový tvar o priemere 90 mm . Výrobok je plnený do kolagénneho obalu. Povrch má hladký, prípadne mierne vrásčitý, presvitajúcim zrnením suroviny. Farba na reze červená, rez lesklý. Vôňa príjemná, aromatická po koreninách a dyme, chuť slanšia, mierne kyslá, na skuse výrobok vláčny. Konzistencia je pevná, tuhá
Trvanlivosť:
Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.
Zloženie:
Bravčové, hovädzie mäso a koreniny
Energetická hodnota (na 100g):
Energia: 1612/385 kJ/kcal, tuky: 35,87 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 20,16 g, sacharidy: < 0,50 g, z toho cukry: < 0,50 g, bielkoviny: 16,31 g, soľ: 3,27 g.
Odporučané použitie:
Chlebíčky, nárezy, studené misy
Balenie
|
Spôsob balenia
|
Hmotnosť (g)
|
---|---|---|
Nárez
|
Ochranná atmosféra
|
75 g
|
Ucelený kus
|
Voľné
|
cca 1800 g
|