VEĽKONOČNÉ KANAPKY
Pripravte si doma chutné veľkonočné kanapky
Obložené chlebíčky sú veľkonočnou klasikou. Čo tak ale veľkonočné kanapky? Nielenže výborne chutia a vyzerajú, no sú aj oveľa praktickejšie. Vaši blízki si na nich pochutnajú a skôr než sa ich stihnete spýtať, ako sa im pozdávajú, sú zo stola preč.
Poďme si ale povedať, ako chutné veľkonočné kanapky pripraviť. Na to, aby ste uspokojili všetky chute vašich blízkych, odporúčame pri príprave použiť viacero mäsových špecialít TAURIS určených na studené misy či nárezy. My sme pri príprave použili Zipser šunku Originál, Sedliacke stehno 95% mäsa a variabilitu chuti sme dotvorili aj Domácou Žitavskou klobásou.
Na veľkonočné kanapky potrebujeme:
Cesnakovú nátierku (môžete si ju pripraviť aj doma), tmavú alebo celozrnú bagetku, Zipser šunku Originál, Sedliacke stehno 95% mäsa, Domácu Žitavskú klobásu, cherry paradajky, olivy, rukolu, uhorku, chilli papričky, syrové guľôčky s bylinkami, bambusové špáradlá.
Postup:
- Nakrájajte si tmavú alebo celozrnnú bagetku na plátky s hrúbkou asi 2 cm. Bagetku krájajte šikmo, kanapky tak budú mať pekný a okulahodiaci tvar. Navyše budú aj väčšie.
- Na bagetky natrite cesnakovú nátierku. Môžete si ju pripraviť aj doma. A to tak, že zmiešate kyslú smotanu s tatarkou, taveným syrom, pretlačeným cesnakom a korením. Rozmiešajte a pridajte tuhý syr nastrúhaný na jemnom strúhadle. Dajte ju do chladničky a po pol hodine máte výbornú nátierku hotovú.
- Na nátierku položte plátok Zipser šunky Originál či Sedliackeho stehna 95% mäsa. S plátkom sa môžete kreatívne vyhrať. Je to na vás, aký tvar bude mať.
- Kanapky dozdobte cherry paradajkami, olivami, uhorkou či rukolou.
- Nakrájajte Domácu Žitavskú klobásu a položte na podnos.
- Kanapky dozdobte bambusovými špáradlami, ktoré zároveň držia zeleninu či syr na kanapkách pokope.
- Servírujte na drevenom podnose a dozdobte ho chilli papričkami, ktoré sa výborne hodia ku klobáse.
- Zaželajte vašim blízkym dobrú chuť.
Použité produkty TAURIS: