Charakteristika:
Sudžuk je balkánsko – orientálna delikatesa obľúbená už od čias staroveku so všestrannými variáciami prípravy a konzumácie. Exotický a zároveň lahodne šťavnatý charakter tohto typu suchej klobásy je postavený na základnej bravčovej surovine plnenej v prírodnom hovädzom čreve spolu s tradičnými ingredienciami. Nezameniteľnosť výrobku je daná jeho jedinečným tvarom.
Trvanlivosť:
40 dní za podmienok skladovania výrobku pri teplote od 0°C do +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.
Zloženie:
Bravčové mäso a koreniny.
Energetická hodnota (na 100g):
Energia: 1691 kJ / 404 kcal, tuky: 35,00g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 11,76g, sacharidy: <0,50g, z toho cukry: <0,50g, bielkoviny: 22,48g, soľ: 4,00g.
Odporučané použitie:
Sudžuk radíme medzi exkluzívne mäsové výrobky. Vhodný je na priamu komzumáciu na nárezy, studené misy a predjedlá.
Balenie
|
Spôsob balenia
|
Hmotnosť (g)
|
---|---|---|
Ucelený kus
|
PF
|
cca 350
|