Charakteristika:
Saláma je na reze lesklá, tvorená výraznou mozaikou chudých a tučných častí, so sýto červenou farbou po paprike. Vôňa je typická pre trvanlivý mäsový výrobok, po použitých surovinách a údení. Chuť je slanšia a výrazne papriková.
Trvanlivosť:
Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.
Zloženie:
Bravčové, hovädzie mäso a koreniny
Energetická hodnota (na 100g):
Energia: 2108/510 kJ/kcal, tuky: 48,37g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 20,05g, sacharidy: <1,00g, z toho cukry: <0,20g, bielkoviny:18,70 g, soľ: 3,18g.
Odporučané použitie:
Chlebíčky, nárezy, studené misy
Balenie
|
Spôsob balenia
|
Hmotnosť (g)
|
---|---|---|
Ucelený kus
|
Ochranná atmosféra
|
500 g
|
Ucelený kus
|
Ochranná atmosféra
|
cca 500 g
|
Ucelený kus
|
Voľné
|
cca 500 g
|