Charakteristika:
Saláma má sýto-červenú farbu s presvitajúcim zrnením surovín. Vôňa a chuť je typická pre trvanlivý mäsový výrobok. Vyšší obsah tuhej papriky mu dodáva výraznú pikantnú paprikovú chuť.
Trvanlivosť:
Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.
Zloženie:
Bravčové mäso a koreniny. Na 100g hotového výrobku bolo použitých 109g mäsa.
Energetická hodnota (na 100g):
Energia: 1792 kJ /428 kcal, tuky: 39,72g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 15,01g, sacharidy: <0,50g, z toho cukry: <0,50g, bielkoviny: 18,15g, soľ: 3,64g.
Odporučané použitie:
Chlebíčky, nárezy, studené misy
Balenie
|
Spôsob balenia
|
Hmotnosť (g)
|
---|---|---|
Nárez
|
Ochranná atmosféra
|
75 g
|
Ucelený kus
|
Ochranná atmosféra
|
400 g
|
Ucelený kus
|
Voĺné
|
cca 1000 g
|