Na kvalite záleží: Uprednostnite výrobky z čerstvého mäsa pred tými z mrazáku
Ako zistíte, že mäsové výrobky na vašom stole sú naozaj kvalitné? Kým niektorí výrobcovia pod tlakom na znižovanie cien siahajú po menej kvalitnom mrazenom mäse či cielene obchádzajú tradičné receptúry a záväzné normy, TAURIS zostáva pri svojich zásadách aj v časoch krízy a z kvality nepoľavuje. Aj za cenu, že musí odísť z nákupných reťazcov.
Percentuálne zastúpenie mäsa či sýta farba. Aj to sú ukazovatele, na ktoré hľadia spotrebitelia, keď si kupujú mäsové výrobky. Tieto ukazovatele však môžu byť zradné, obzvlášť v čase energetickej krízy a nárastu cien mäsa, kedy mnohí výrobcovia s cieľom umelo tlačiť cenovku dole siahajú po mrazenom mäse či dofarbovačoch. To má za následok potraviny s nižšou kvalitou a neplnohodnotnou chuťou, ktoré tlačia do popredia niektoré diskontné reťazce, ktorým ide o cenové akcie v letákoch.
Prečo je kvalita vstupných surovín dôležitá?
Bez kvalitného základu nikdy nedostanete produkt s nezameniteľnou chuťou a hodnotou, ktorá je garantovaná receptúrami a normami. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že primárnym ukazovateľom je podiel mäsa vo výrobku (ktorý je skutočne dôležitý), dôležitejšie sa je pýtať, odkiaľ mäso pochádza. „Niektorí výrobcovia robia rozrábku z tzv. technického mäsa, ktoré si s cieľom ušetriť nakupujú do zásoby mimo sezóny a leží tak v mrazničkách aj dlhšie ako pol roka,“ hovorí generálny riaditeľ TAURIS GROUP Richard Duda. Mäso tak stráca nutričnú hodnotu, ovplyvňuje to jeho chuť a stráca tak na kvalite.
Zobraziť celý článok TU