DOMÁCA VIANOČNÁ KAPUSTNICA S ÚDENÝM MÄSOM
Autor receptu šéfkuchár Ivan Rusina
Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.
K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Základom každého vydareného receptu sú kvalitné produkty a osvedčený recept. Nechajte sa inšpirovať originálnym receptom, ktorý z našich produktov pre Vás pripravil šéfkuchár Ivan Rusina.
Na prípravu potrebujeme:
Kapusta kyslá 1kg
cibuľa 100g
cesnak 30g
paprika červená mletá 10g
čerstvé bravčové mäso s kosťou 300g
spišské údené stehno TAURIS 300g
klobása do kapustnice surová, TAURIS 300g
huby sušené 10g
slivky sušené 30g
zemiaky 300g
soľ
korenie podľa potreby
Postup:
Huby a slivky namočíme do vody. Kyslú kapustu nakrájame a ak je veľmi kyslá premyjeme vlažnou vodou. Údené a čerstvé mäsko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali bobkový list a nové korenie.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby a slivky. Všetko spolu krátko podusíme, „poprášime“ paprikou, dodáme kapustu a ďalej dusíme. Podlievame vývarom, ktorý nám vznikol pri varení mäsa. Pridáme zemiaky, nakrájané na malé kocky.
Vychladené mäso oberieme od kosti a spolu s nakrájanou klobáskou pridáme do kapustnice, krátko povaríme, dochutíme podľa potreby soľou, korením, cukrom.
Viac k produktom sa dozviete: