VARÍME DOMA S TAURISOM
AKO PRIPRAVIŤ OMÁČKU NA CESTOVINY Z HOVÄDZIEHO MÄSA S KOREŇOVOU ZELENINOU
Hľadáte jednoduchý recept? Pripravte si cestoviny s omáčkou z hovädzieho krku.
Suroviny na 5 porcií:
500 g hovädzieho mletého krku
300 g mrkvy
200 g petržlenu
3x veľká cibuľa
50 g cesnaku
10 g rozmarínu
10 g tymianu
2 PL soli
1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
200 g paradajkový pretlak
100g paradajky lúpane v konzerve
50 g cukor
Postup:
Všetky suroviny dôkladne umyjeme a očistíme .
Nasekáme si cibuľu a cesnak na jemno. Restujeme cibuľu na oleji , ako náhle je cibuľa zarestovaná do zlatova pridáme nasekaný cesnak ,mrkvu, petržlen a namletý hovädzí krk všetko restujeme kým mäso nie je zatiahnuté.
Do hrnca pridáme paradajkový pretlak, chvíľu restujem a pridáme všetky koreniny, lúpane paradajky z konzervy a soľ. Všetko poriadne zamiešame a dusíme. Miešame na slabom ohni a pridáme nasekaný tymian a rozmarín. Necháme prevrieť dochutíme soľou a cukrom.
Do zmesi primiešame čerstvo nasekanú bazalku a podávame s obľúbenými cestovinami.
Zvyšnú zmes dáme do vysterilizovaných zaváracích pohárov uzavrieme a v hrnci s vodou zavárame pri teplote 85°C približne 25 minút. Po zavarení necháme vychladnúť a odložíme. Dobrú chuť!