VARÍME DOMA S TAURISOM
AKO JEDNODUCHO PRIPRAVIŤ BÔČIKOVÚ PAŠTÉTU
Čo bude dnes na večeru? Nechajte sa inšpirovať jednoduchým receptom na Bôčikovú paštétu z tradičných a kvalitných surovín od Taurisu.
Suroviny na 5 porcií:
Bravčový bôčik od Taurisu 500 g
4 veľké cibule
50 g cesnaku
3 g rasce
2 PL soľ
1 g čierne korenie celé
10 g rozmarínu
10g tymiánu
500 g bravčová masť
2 PL Dijon horčice
Postup:
Všetky suroviny dôkladne umyjeme a očistíme .
Bôčik nasolíme, okoreníme a poukladáme všetky suroviny k bôčiku do jedného plechu.
Následne necháme roztopiť bravčovú masť a mäso zalejeme. Mäso musí byť zaliate úplne celé, nemôže nič vytŕčať.
Zakryjeme alobalom a konfitujeme (pečieme pri nízkej teplote zaliate tukom) 6 hodín na 130°C.
Po 6 hodinách vyberieme a bôčik nasekáme na malé kúsky, ktoré následne pomelieme na mlynčeku. Zmiešame s upečeným cesnakom, cibuľou a pridáme údenú papriku, dijonsku horčicu, zamiešame, dochutíme soľou a dáme do vysterilizovaných zaváracích pohárov cca 1 cm pod vrch pohára a zalejeme masťou, v ktorej sa paštéta robila. Uzavrieme, dáme do hrnca s vodou a zavárame pri teplote 85°C približne 25 minút. Po zavarení necháme vychladnúť. Podávame s obľúbeným pečivom.
Dobrú chuť!