VARÍME DOMA S TAURISOM
AKO JEDNODUCHO PRIPRAVIŤ CHILLI CON CARNE
Neviete, čo budete dnes variť? Nechajte sa inšpirovať netradičným receptom na Chilli con carne z tradičných a kvalitných surovín od Taurisu.
Suroviny na 5 porcií:
400g hovädzieho krku
250g červenej fazule v náleve
100g sterilizovanej kukurice
2 veľké cibule
5 strúčikov cesnaku
100g paradajkového pretlaku
100g lúpaných paradajok v konzerve
2 červené papriky
1 polievková lyžica soli
50g čokolády na varenie
50g sweet chili omáčka
1dcl červeného vína
1 PL údenej papriky
1 PL rímskej rasce
1 PL čierneho mletého korenia
1 ks chilli
100 ml slnečnicového oleja
Postup:
Všetky suroviny dôsledne ošúpeme a umyjeme .
Nasekáme si cibuľu a cesnak na jemno. Do rozpáleného hrnca nalejeme olej, pridáme cibuľu a restujeme. Ako náhle je cibuľa orestovaná, pridáme nasekaný cesnak, namletý hovädzí krk a všetko restujeme kým mäso nie je zatiahnuté.
Keď máme mäso dôkladne zarestované, pridáme do hrnca paradajkový pretlak a opäť necháme restovať. Ďalej pridáme všetky koreniny, lúpané paradajky z konzervy a soľ, všetko poriadne zamiešame a podlejeme červeným vínom a necháme dusiť približne 20 min. Ak sa Vám bude zmes zdať príliš hustá, podlejte trochou vody.
Keď je mäso udusené, pridáme papriky nasekané na rezance, fazuľu, kukuricu, chilli a všetko spolu prevaríme a dochutíme sweet chili omáčkou, čokoládou, prípadne troškou soli.
Keď máme Chilli con carne hotové, naložíme do vysterilizovaných zaváracích pohárov, uzavrieme a dáme do hrnca s vodou a zavárame pri teplote 85 stupňov. Približne 25 minút po zavarení necháme vychladnúť a zavárané Chilli con carne máme na svete. Dobrú chuť.