ZABÍJAČKOVÁ POCHÚŤKA
Zabíjačková pochúťka
Máte radi zabíjačkové špeciality? Vyskúšajte náš originálny recept na zabíjačkovú pochúťku s domácou klobáskou, či malohontskou zabíjačkovou jaternicou od značky TAURIS!
Čo na to potrebujete?
- 3-4 zemiaky
- strúhanú kyslú kapustu
- cibuľa pokrájaná na malé kocky
- Domácu klobásu, alebo Malohontskú zabíjačkovú jaternicu od značky TAURIS
- Gazdovskú údenú slaninu od značky TAURIS
- 20 g masla
- olej
- čierne mleté korenie
- soľ
Zemiaky ošúpeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, posolíme a necháme ich variť kým nám nezmäknú.
Nakrájame si Gazdovskú údenú slaninu na malé kocky, dáme ju do panvice, pridáme k nej nakrájanú cibuľku a mierne osmažíme. Následne do panvice pridáme kapustu a na kocky nakrájanú Domácu klobásu (prípadne Malohontskú zabíjačkovú jaternicu), zamiešame a necháme podusiť, kým nám kapusta nezmäkne a klobáska do nej nepustí šťavu.
Uvarené zemiaky potlačíme, tak aby z nich bola kaša, pridáme maslo a rozmixujeme. Do takto hotovej zemiakovej kaše pridáme podusenú kapustu s klobáskou a zamiešame.
Prajeme dobrú chuť!