Charakteristika:
Toskánska klobása je trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok. Farba na povrchu je hnedočervená s presvitajúcim zrnením surovín, povrch mierne vrásčitý. Konzistencia výrobku je pevná, pružná. Rez výrobku je lesklý, výrazná mozaika chudých a tučných častí, zrnenie do 6 mm. Výrobok je na skuse vláčny a má primerane slanú vôňu a chuť dlhozrejúcich trvanlivých mäsových výrobkov zo stredomoria.
Trvanlivosť:
Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.
Zloženie:
Bravčové mäso minimálne 93% a koreniny.
Energetická hodnota (na 100g):
Energia: 2138 / 517 kJ / kcal, tuky: 46,44 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 18,49 g, sacharidy: < 1,00 g, z toho cukry: < 0,20 g, bielkoviny: 24,70 g, soľ: 3,70g.
Odporučané použitie:
Chlebíčky, nárezy, studené misy.
Balenie
|
Spôsob balenia
|
Hmotnosť (g)
|
---|---|---|
Ucelený kus
|
Ochranná atmosféra
|
cca 800 g
|