Charakteristika:
Saláma je na povrchu hnedočervená, s presvitajúcim zrnením suroviny. Rez je lesklý s výraznou mozaikou chudých a tučných častí. Vôňa je príjemná, aromatická po koreninách a dyme. Chuť je slanšia, výrazne korenená.
Trvanlivosť:
Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.
Zloženie:
Bravčové, hovädzie mäso a koreniny
Energetická hodnota (na 100g):
Energia: 2225/539 kJ/kcal, tuky: 51,76g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 21,20g, sacharidy: <1,00g, z toho cukry: <0,20g, bielkoviny: 18,20 g, soľ: 2,80g.
Odporučané použitie:
Chlebíčky, nárezy, studené misy
Balenie
|
Spôsob balenia
|
Hmotnosť (g)
|
---|---|---|
Nárez
|
Ochranná atmosféra
|
75 g
|
Ucelený kus
|
Ochranná atmosféra
|
cca 550 g
|
Ucelený kus
|
Voľné
|
cca 550 g
|
Ucelený kus
|
Ochranná atmosféra
|
570 g
|